Χαλί ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων αμφιπλευρικότητας και πως να το φτιάξετε

18 Φεβρουαρίου 2016 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(2 ψήφοι)
Χαλί ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων αμφιπλευρικότητας και πως να το φτιάξετε

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ένα χαλί που βοηθά τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις έννοιες αριστερό – δεξί και να αναπτύξουν την αμφιπλευρικότητα τους με παιγνιώδη τρόπο.

Βάζουμε να ακούγεται μια ωραία μουσική, σαν μουσικό χαλί και ξεκινάει το κάθε παιδί με τη σειρά του να ακολουθεί τις οδηγίες που δίνει η νηπιαγωγός. Οι οδηγίες μπορεί να γίνονται και αστείες για μεγαλύτερη ψυχαγωγία των παιδιών. Ένα παράδειγμα οδηγιών είναι: «Βάλε το δεξί σου πόδι στο τρίγωνο, το αριστερό πόδι στο ρόμβο, το αριστερό χέρι στον κίτρινο κύκλο και με το δεξί χέρι πιάσε την πλάτη σου». Οι εντολές και οι συνδυασμοί τους είναι ατελείωτες. Εαν εξοικειωθούν τα παιδιά με το παιχνίδι μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες και να δίνει εντολές η μία ομάδα στην άλλη.

xalidrasthriothtwn01

Το χαλί το έφτιαξα ενώνοντας 2 φλις κουβερτούλες και ράβοντας πάνω σε αυτές διάφορα σχήματα και χρώματα από τσόχα. Τόσο απλά! Επέλεξα να διαχωρίσω τις δύο πλευρές και στη μία (τη μωβ) τοποθέτησα τα χρώματα ενώ στην άλλη (την πορτοκαλί) τα σχήματα. Έτσι, το χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δραστηριότητες με χρώματα ή σχήματα αν το διπλώσουμε στη μέση ή και με τα δύο μαζί αν το έχουμε ανοιχτό όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω.

xalidrasthriothtwn02

xalidrasthriothtwn04

Μπορείτε να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο και επάνω σε χαρτί του μέτρου ή σε χαρτόνι αλλά δε θα αντέξει σε βάθος χρόνου.

Δύο ακόμη άρθρα με δραστηριότητες για τη διάκριση αριστερού - δεξί και την ανάπτυξη της αμφιπλευρικότητας μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους

Μαθαίνω δεξί και αριστερό με τα ρολόγια που φορώ. Δραστηριότητες αμφιπλευρικότητας

Δεξί και αριστερό τα μαθαίνω στο λεπτό. Δραστηριότητες αμφιπλευρικότητας Νο 2

Καλή επιτυχία!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Χαλί ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων αμφιπλευρικότητας και πως να το φτιάξετε

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!