Μάρτης είναι χάδια κάνει...

29 Φεβρουαρίου 2016 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Μάρτης είναι χάδια κάνει...

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ό "Μάρτης" είναι ένα πολύ παλιό έθιμο σύμφωνα με το οποίο, από τη 1η ως την 31η του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Το φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και το φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.

Πέρα από την κλασική εκδοχή του "Μάρτη" (δείτε εδώ), μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές αρκει να υπάρχουν πάντα τα δύο βασικά χρώματα, άσπρο και κόκκινο!

Για το "Μάρτη" με τις χαντρούλες θα χρειαστείτε κόκκινες και άσπρες χάντρες, ένα λαστιχάκι για να τις περάσετε και μία πασχαλίτσα (προαιρετικά).

martis01

Για τον καρό "Μάρτη" θα χρειαστείτε απλά μια καρό απροκόκκινη κορδέλα!

martis02

Καλό μήνα και μην ξεχνάτε...Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει!!

♥Ροδή♥

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Μάρτης είναι χάδια κάνει...

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!