Φτιάχνουμε μάρτη εύκολα και απλά

01 Μαρτίου 2015 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Φτιάχνουμε μάρτη εύκολα και απλά

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ο μάρτης αποτελεί μια από τις πιο ωραίες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων. Τα περισσότερα παιδάκια ανυπομονούν να έρθει η 1η Μαρτίου για να φορέσουν το ασπροκόκκινο βραχιολάκι.

Αποτελεί ένα έθιμο με πολύ παλιές ρίζες. Η παράδοση λέει ότι προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών ώστε να μην καούν από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης. Το φοράμε από την 1η έως την 31η του Μάρτη και έπειτα το αφήνουμε στα κλαδιά κάποιου δέντρου για να έρθουν τα πουλάκια να το πάρουν και να ξεκινήσουν με αυτό να χτίζουν τη φωλιά τους! 

Τι θα χρειαστούμε:

∗κόκκινη κλωστή

∗άσπρη κλωστή

∗ψαλίδι

Μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε κλωστή επιθυμείτε αναλόγως πόσο λεπτός ή χοντρός θέλετε να γίνει ο μάρτης σας. Προσωπικά επέλεξα κλωστές κεντήματος μουλινέ (όπως φαίνονται στην 1η φωτογραφία παρακάτω). Η διαδικασία είναι πολύ απλή και εύκολη. Παίρνετε τις δύο κλωστές (άσπρη και κόκκινη) τις βάζετε δίπλα - δίπλα και μετράτε την περίμετρο του καρπού στον οποίο θα φορεθεί ο μάρτης. Κόβετε τις κλωστές αφήνοντας μεγαλύτερο μήκος από αυτό που χρειάζεται. Δημιουργείτε έναν κόμπο στην μία άκρη των νημάτων και αρχίζετε να στριφογυρνάτε τις κλωστές μεταξύ τους. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία κάνετε έναν κόμπο και στην άλλη άκρη. Τυλίγετε το μάρτη στον καρπό και αφού κάνετε 2 - 3 κόμπους κόβετε ότι περισσεύει.

Καλό μήνα σε όλους!!!

♥Ροδή♥

    

   

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Φτιάχνουμε μάρτη εύκολα και απλά

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!