Χειμωνιάτικο παιχνίδι χρωμάτων: Βρες το σωστό γαντάκι

14 Ιανουαρίου 2016 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Χειμωνιάτικο παιχνίδι χρωμάτων: Βρες το σωστό γαντάκι

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Το " βρες το σωστό γαντάκι " είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που εντάσσεται στη θεματική προσέγγιση "χειμώνας". Παίζεται από έναν έως τρεις παίκτες.

Το παιχνίδι αποτελείται από 1 ταμπλό, το οποίο ειναι χωρισμένο σε 9 κομμάτια, 18 γαντάκια με διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και 2 ίδια ζάρια, στις πλευρές των οποίων υπάρχουν τα χρώματα κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ, πράσινο, καφέ.

gantakia01

gantakia02  gantakia03

gantakia04  gantakia05

Αρχικά οι παίκτες αποφασίζουν ποιος θα παίξει πρώτος. Έπειτα ο καθένας με τη σειρά του ρίχνει και τα δύο ζάρια μαζί. Το ζητούμενο είναι να βρει το γάντι με τον αντίστοιχο συνδυασμό χρωμάτων που έτυχε στα ζάρια (π.χ. κόννινο και κίτρινο). Αν υπάρχει γάντι με το συγκεκριμένο χρωματικό συνδυασμό ο παίκτης που το έτυχε το αφαιρεί από το ταμπλό και το κρατάει. Συνεχίζει ο επόμενος με τον ίδιο τρόπο. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης τύχει ένα συνδυασμό που δεν υπάρχει τότε χάνει τη σειρά του και συνεχίζει ο επόμενος. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται όταν αφαιρεθούν από το ταμπλό όλα τα γαντάκια. Τέλος, ο κάθε παίκτης κάνει καταμέτρηση τα γαντάκια που μάζεψε και εκκείνος που έχει τα περισσότερα αναδεικνύεται νικητής!

Καλή επιτυχία!!!

♥Ροδή♥

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Χειμωνιάτικο παιχνίδι χρωμάτων: Βρες το σωστό γαντάκι

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!