Παιχνίδι συναισθημάτων - Μάντεψε τι νιώθουν

29 Νοεμβρίου 2016 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Παιχνίδι συναισθημάτων - Μάντεψε τι νιώθουν

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων. Να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάζουν κατάλληλα καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς.

Ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά τα συναισθήματα;; Το παιχνίδι φυσικά!!

Το "Μάντεψε τι νιώθουν" είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δραστηριότητα αξιολόγησης μετά την επεξεργασία του αντίστοιχου θέματος. 

synaisthimata02

synaisthimata03

 

Για την κατασκευή του θα χρειαστείτε εικόνες που εκφράζουν διαφορετικά συναισθήματα (χαρά, λύπη, φόβος, θυμός), τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Έπειτα με κομμάτια χαρτιού καλύψτε τα πρόσωπα αφήνοντας εμφανή μόνο τα μάτια!

Τα παιδιά καλούνται να μαντέψουν τι νιώθει ο άνθρωπος που απεικονίζεται στην κάθε φωτογραφία. Μετά τη μαντεψιά μπορεί να ακολουθήσει μυθοπλασία σχετικά με τους λόγους που προκάλεσαν το συγκεκριμένο συναίσθημα στο κάθε πρόσωπο. Τέλος, σειρά έχει η μίμηση των συναισθημάτων με τα παιδιά να προσπαθούν να κάνουν τις αντίστοιχες γκριμάτσες.

synaisthimata01

Δοκιμάστε το! Θα σας εκπλήξουν οι απαντήσεις τους!!

Καλή επιτυχία!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Παιχνίδι συναισθημάτων - Μάντεψε τι νιώθουν

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!