Ο χιονάνθρωπος και τα καπέλα του!

27 Ιανουαρίου 2021 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Ο χιονάνθρωπος και τα καπέλα του!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

"Ο χιονάνθρωπος και τα καπέλα του" είναι ένα χειμωνιάτικο παιχνίδι μαθηματικών μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να κατακτήσουν πολλές δεξιότητες!

Είναι φτιαγμένος με το αγαπημένο μου υλικό, την τσόχα, αλλά φυσικά μπορεί να κατασκευαστεί και με χαρτόνι. Αποτελείται από ένα ταμπλό, πάνω στο οποίο είναι ραμμένος ο χιονάνθρωπος, από 10 καπέλα με αριθμούς από το 1 έως το 10 και από 10 χρωματιστά πομ πομ που τα χρησιμοποιούμε σαν κουμπιά.

snowman01

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ανάλογα την ηλικία του παιδιού. 

Συγκεκριμένα, στα μικρά παιδάκια που δε γνωρίζουν τα σύμβολα των αριθμών, μπορούμε να τοποθετούμε εμείς το καπέλο στον χιονάνθρωπο και να τους λέμε τον αριθμό, πχ. "Βάζουμε στον χιονάνθρωπο το καπέλο με το νούμερο 3! Πόσα κουμπάκια θα βάλουμε στον χιονάνθρωπο; Ας τα μετρήσουμε!" Έτσι το μικρό παιδί θα μάθει σιγά - σιγά τους αριθμούς και την αντιστοιχία αριθμού με ποσότητα.

Στα μικρότερα παιδιά καλό είναι να βάζουμε λίγους αριθμούς π.χ από το 1 έως το 3, και να προσθέτουμε νέα νούμερα μόνο όταν κατακτήσουν τα πρώτα!

snowman02

Σε μεγαλύτερα παιδάκια είτε αφήνουμε ελεύθερη επιλογή να τοποθετήσουν όποιο καπέλο θέλουν, είτε τους λέμε έναν συγκεκριμένο αριθμό και εκείνα πρέπει να το βρούν και να το τοποθετήσουν στο χιονάνθρωπο. Και στις δυο περιπτώσεις φυσικά τοποθετούν και τον αντίστοιχο αριθμό κουμπιών (πομ- πομ) στην κοιλιά του χιονανθρώπου. Μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς και την αντιστοίχιση τους με την ποσότητα, αναγνωρίζουν και εξακούνται στις έννοιες πολλά - λίγα, περισσότερα - λιγότερα.

snowman03

Είναι ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό παιχνίδι!!

snowman04

♥Ροδή♥

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Ο χιονάνθρωπος και τα καπέλα του!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!