Μικρόβια παντού

20 Ιανουαρίου 2017 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Μικρόβια παντού

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Επειδή τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο που τα περιβάλλει με τις αισθήσεις τους και πολλές φορές βάζουν στο στόμα τους αντικείμενα ή τα χέρια τους, είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν για τα μικρόβια και για την υγιεινή του σώματος τους!

Στα πλαίσια ενασχόλησης με την υγιεινή προσπαθήσαμε μέσα από παραδείγματα, εικόνες, βίντεο, παραμύθια και συζήτηση να κατανοήσουν τα παιδιά τις πηγές μικροβίων, τους τρόπους πρόληψης από αυτά, να μάθουν κανόνες υγιεινής αλλά και να συνδέσουν την υγιεινή με την υγεία τους.

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας παρουσιάσω ένα παιχνίδι που παίξαμε και πραγματικά τα ενθουσίασε!! 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι εικόνες μικροβίων (από το διαδίκτυο) και δύο απλικατέρ, τα οποίο θα γεμίσετε με νεράκι. 

Το παιχνίδι μας λέγεται "κυνηγοί μικροβίων". 

Αρχικά ζητάμε από τα παιδιά να κλείσουν τα μάτια και διασκορπίζουμε σε όλη την αίθουσα τα "μικρόβια". Τοποθετούμε παντού "μικρόβια" και ειδικά στα μέρη που αποτελούν μεγάλες πηγές μικροβίων (π.χ. πληκρολόγιο υπολογιστή, τουαλέτα, χαλί, κοινόχρηστα παιχνίδια κ.α.).

mikrobia01

mikrobia02

Έπειτα, ανοίγουν τα μάτια τους και τους παρουσιάζουμε το σούπερ αποτελεσματικό μαγικό υγρό που θα σκοτώσει τα μικρόβια και θα καθαρίσει την τάξη μας! Αυτό το εκπληκτικό υγρό δεν είναι τίποτα άλλο από νεράκι, το οποίο βαφτίζουμε μαγικό υγρό που σκοτώνει τα μικρόβια για τις ανάγκες του παιχνιδιού!!

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και ο στόχος της κάθε ομάδας είναι να σκοτώσει και να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια. Και πως θα τα σκοτώσει;; Ψεκάζοντας τα με το σούπερ αποτελεσματικό υγρό μας φυσικά!! Αφού τα ψεκάσουν, τα μαζεύουν. 

mikrobia03

Στο τέλος γίνεται καταμέτρηση των "μικροβίων" και νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που μάζεψε τα περισσότερα!! 

mikrobia04

Βεβαίως μετά από τόσα μικρόβια που πιάσαμε, ακολουθεί πλύσιμο των χεριών!!

Αποτελεί πραγματικά ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι και ταυτόχρονα έναν ευχάριστο τρόπο να κατανοήσουν ότι τα μικροβια είναι παντού!!!!!

Στόχος της δραστηριότητας είναι επιπλέον, να συνειδητοποιήσουν την αξία της πρόληψης στην προστασία από τα μικρόβια και να τη διαχωρίσουν από τη "μικροβιοφοβία".

mikrobia05

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού είδαμε εικόνες με αληθινά μικρόβια σε μεγέθυνση!!

Καλή συνέχεια!!

♥Ροδή♥

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Μικρόβια παντού

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!