Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες - Βιβλιοπρόταση και κατασκευή σελιδοδείκτη

06 Απριλίου 2020 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες - Βιβλιοπρόταση και κατασκευή σελιδοδείκτη

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Σήμερα θα σας μιλήσω για την υπέροχη σειρά βιβλίων "μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες" των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, με τα οποία μικρά κορίτσια και αγόρια έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν κάποιες από τις σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας.

Τα συγκεκριμένα βιβλία είναι ένας μικρός θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη!
Τα παιδιά μαθαίνουν ποιες είναι αυτές οι γυναίκες και τι κατόρθωσαν χωρίς να κουράζονται απο μακροσκελή κείμενα. Αντιθέτως ο έμμετρος λόγος τους είναι πολύ ελκηστικός και κατανοητός από παιδιά μικρής ηλικίας. Η εικονογράφηση κάθε βιβλίου είναι μοναδική!

IMG 20200403 134020


Είναι υπέροχο να δίνουμε στα παιδιά μας παραδείγματα αξιόλογων ανθρώπων που μπορούν να τα εμπνεύσουν! Όλες οι γυναίκες στις οποίες αναφέρονται τα βιβλία είναι μοναδικές,
είναι γυναίκες που κατάφεραν να μετατρέψουν ένα μικρό όνειρο σε μία μεγάλη ιστορία και αξίζει να ταυτιστούν τα παιδιά μας μαζί τους!
Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε τη "Σιμόν ντε Μποβουάρ", τη "Μαρί Κιουρί" και την "Όντρεϊ Χέπμπορν". Και οι τρεις τους ξεχωριστές! Σίγουρα θα προμηθευτούμε σύντομα και τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς.

IMG 20200403 133507

Ας πάμε τώρα στην κατασκευή μας, η οποία είναι πολύ, πολύ εύκολη!
Για τους σελιδοδείκτες μας θα χρειαστούμε:
γλωσσοπίεστρο
πομ πομ μικρά και μεγάλα
σύρμα πίπας για λεπτομέρειες (αυτιά, χαμόγελο)
ματάκια
κουδουνάκια
κόλλα σιλικόνης ή υγρή κόλλα

IMG 20200403 130854

Τα παιδιά διαλέγουν τα υλικά τους και τι θα χρησιμοποιήσουν για την κάθε φατσούλα και κάνουμε τη σύνθεση κολλώντας τα διακοσμητικά πάνω στο μεγάλο πομ πομ και έπειτα πάνω στο γλωσσοπίεστρο!
Έτοιμος ο σελιδοδείκτης μας, απλά και γρήγορα! Και φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κουκλίτσα για κουκλοθέατρο ή οτιδήποτε άλλο φανταστεί το παιδικό μυαλό!!

IMG 20200403 133600

IMG 20200403 133541

Καλές κατασκευές και όμορφα αναγνωστικά ταξίδια!
Να είστε καλά και να προσέχετε!
♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες - Βιβλιοπρόταση και κατασκευή σελιδοδείκτη

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!