Βοήθησε τη μέλισσα να φτάσει στην κυψέλη!

01 Ιουνίου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Βοήθησε τη μέλισσα να φτάσει στην κυψέλη!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ο λαβύρινθος αποτελεί έναν κλασικό τρόπο γραφικής αναπαράστασης μιας διαδρομής που βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σωστή κατεύθυνση και να διαπιστώσουν ποια είναι η αφετηρία και το τέρμα της.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ποικίλες διαδρομές με διακύμανση του βαθμού δυσκολίας και να τις προσαρμόσουμε σε οποιοδήποτε θέμα.

Αρχικά τα παιδιά δοκιμάζουν με το χέρι τους και αφού σιγουρευτούν πως βρήκαν τη σωστή διαδρομή, τη σχεδιάζουν με μολύβι, στυλό ή μαρκαδόρο. Ο συγκεκριμένος λαβύρινθος είναι πλαστικοποιημένος καθώς είναι φτιαγμένος για πολλές χρήσεις. Έτσι, τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν τη διαδρομή με το μαρκαδόρο και να τη σβήσουν όσες φορές επιθυμούν, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων.

Φυσικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν ατομικό φύλλο εργασίας αλλά και ως ομαδική δραστηριότητα σε μεγάλο χαρτόνι. Μια άλλη ιδέα αν διαθέτουμε αρκετό χώρο είναι να δημιουργήσουμε με χαρτοταινίες ένα μεγάλο επιδαπέδιο λαβύρινθο όπου τα ίδια τα παιδιά θα κινούνται στο χώρο μέχρι να βρουν τη σωστή διαδρομή.

Καλή διασκέδαση!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Βοήθησε τη μέλισσα να φτάσει στην κυψέλη!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!