Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 3ο: Σημαιάκια για στολισμό

03 Μαρτίου 2015 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 3ο: Σημαιάκια για στολισμό

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση είναι τα σημαιάκια με το όνομα του παιδιού. 

Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς χρωμάτων ανάλογα με το στυλ και τα χρώματα της βάπτισης. Τα δικά μας σημαιάκια ήταν φτιαγμένα από τα ίδια υφάσματα που είναι φτιαγμένες όλες οι χειροποίητες δημιουργίες της βάπτισης (μπομπονιέρες, διακοσμητικά, λαμπάδα, βιβλίο ευχών κ.α.). Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:

Αρχικά μετράμε τα γράμματα του ονόματος του παιδιού που βαπτίζεται ώστε να δούμε πόσα σημαιάκια θα φτιάξουμε. Αν επιθυμούμε φτιάχνουμε και παραπάνω σημαιάκια στα οποία μπορούμε να ράψουμε κάποιο σχέδιο ή ακόμα και να τα αφήσουμε κενά. Σχεδιάζουμε σε χαρτί ένα τρίγωνο σε μέγεθος τέτοιο όσο ακριβώς θέλουμε να είναι και το κάθε σημαιάκι μας. Το χάρτινο τρίγωνο αποτελεί το πατρόν μας, το οποίο καρφιτσώνουμε πάνω στο ύφασμα που θέλουμε να κόψουμε. Αν μας βολεύει μπορούμε να κόψουμε δύο υφάσματα ταυτόχρονα, καρφιτσώνοντας το πατρόν και στα δύο μαζί. Προσωπικά επέλεξα να χρησιμοποιήσω δύο διαφορετικά υφάσματα εναλλάξ (ροζ - λευκό πουά, ροζ - λευκό ριγέ) και να φτιάξω 11 σημαιάκια (9 για το όνομα της μικρής μου και 2 επιπλέον στις άκρες).

Έπειτα σχεδιάζουμε σε χαρτί τα γράμματα του ονόματος αλλά και οποιοδήποτε άλλο σχέδιο επιθυμούμε, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι ως πατρόν. Καρφιτσώνουμε τα χάρτινα γράμματα και σχέδια πάνω σε τσόχα χρώματος της επιλογής μας (στην προκειμένη περίπτωση επέλεξα λευκό) και κόβουμε περιμετρικά. Στη συνέχεια ράβουμε τα γράμματα και τα σχέδια πάνω στα σημαιάκια μας.

Ακολουθεί η ένωση των δύο υφασμάτινων τριγώνων που αποτελούν το κάθε σημαιάκι. Γυρνάμε τα υφάσματα από την ανάποδη και αρχίζουμε το ράψιμο. Το καλύτερο είναι να μη ράψουμε την πλευρά από την οποία θα κρέμονται τα σημαιάκια έτσι ώστε να τα γυρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία από την καλή πλευρά.

 

  

Το τελευταίο βήμα είναι να ράψουμε τα σημαιάκια με τη σωστή σειρά πάνω σε μια μακριά κορδέλα. Επιλέγουμε μια πλατιά κορδέλα, την οποία θα διπλώσουμε στη μέση κατά μήκος έτσι ώστε να ραφτούν μέσα σε αυτήν τα σημαιάκια.

 

Το όμορφο διακοσμητικό μας είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους ανάλογα με τα γούστα αλλά και το χώρο της εκκλησίας. Τα δικά μας σημαιάκια στόλισαν τα τραπέζια με τις μπομπονιέρες και τα κεράσματα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. 

  

Καλές δημιουργίες!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 3ο: Σημαιάκια για στολισμό

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!