Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 2ο: Μπομπονιέρες

03 Μαρτίου 2015 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 2ο: Μπομπονιέρες

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Οι χειροποίητες μπομπονιέρες έχουν "άλλη" αξία σε σύγκριση με αυτές του εμπορίου ειδικά εάν τις έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας. 

Αφού λοιπόν, έχουμε ολοκληρώσει το πλάνο της χειροποίητης βάπτισης, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στο άρθρο "Χειροποίητη βάπτιση ~ Μέρος 1ο: Οργάνωση", ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τις μπομπονιέρες μας. Η απόφαση για το σχέδιο της μπομπονιέρας είναι το πρώτο βήμα. Εάν επιλέξουμε υφασμάτινες μπομπονιέρες, θα μας βοηθήσει πολύ μια επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα με υφάσματα ώστε να πάρουμε μια ιδέα σχετικά με το τι κυκλοφορεί στην αγορά. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ζητήσουμε δείγματα από τα υφάσματα που μας άρεσαν με σκοπό να σκεφτούμε με την ησυχία μας ποιο από όλα θα ταίριαζε καλύτερα στο στυλ της βάπτισης που έχουμε επιλέξει αλλά και στο σχέδιο της μπομπονιέρας που επιθυμούμε να φτιάξουμε.

Προσωπικά μετά από πολύ σκέψη και αναζήτηση σχεδίων και χρωμάτων κατέληξα στις παρακάτω μπομπονιέρες. Υφασμάτινες καρδιές - μαξιλαράκια για τους μεγάλους και παγωτό - παιχνίδι με φούσκες για τους μικρούς καλεσμένους μας. Αφού αποφάσισα το σχέδιο, ξεκίνησα να κόβω χάρτινες καρδιές (30 τεμάχια) τις οποίες χρησιμοποίησα ως πατρόν για τις υφασμάτινες. Έκοψα 360 καρδιές, τις οποίες έραψα ανά δύο από την ανάποδη. Έτσι δημιούργησα 180 μπομπονιέρες! 

    

Έραψα την κάθε καρδιά περιμετρικά και όταν πλησίαζα προς το τέλος (προς την κάτω γωνία της καρδιάς) γυρνούσα το ύφασμα από την "καλή" και το γέμιζα με υλικό γεμίσματος που προμηθεύτηκα από κατάστημα με υφάσματα και είδη ραπτικής. Έπειτα έκλεισα τις καρδιές ράβοντας το τελείωμα. 

Σειρά είχε η διακόσμηση της κάθε καρδιάς. Συγκεκριμένα κόλλησα με πιστολάκι σιλικόνης τρεις κορδέλες (με τη μία από αυτές δημιουργούσα τσιγκελάκι) και ένα τριανταφυλλάκι. Από την κάθε κορδέλα κρέμασα αργότερα ένα κουφέτο, το οποίο τύλιξα μέσα σε άσπρο και ροζ τούλι. 

    

Η τελική μορφή της κάθε μπομπονιέρας φαίνεται παρακάτω.

Όσον αφορά τις παιδικές μπομπονιέρες, αγόρασα τα παρακάτω παγωτάκια, τα οποία είναι παιχνίδι με σαπουνόνερο για να κάνουν φούσκες τα παιδιά. Έκοψα και κόλλησα πάνω στα παγωτάκια κομμάτια από το ίδιο ύφασμα που χρησιμοποίησα στις καρδιές, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφες όλες οι μπομπονιέρες. 

  

Παρακάτω φαίνεται η παιδική και η κανονική μπομπονιέρα που δημιούργησα με πολύ αγάπη και μεράκι για τη βάπτιση της κορούλας μου! Ήταν μια απαιτητική διαδικασία αλλά άξιζε τον κόπο. Η ηθική ικανοποίηση ήταν το επισφράγισμα της όλης προσπάθειας!

 Καλές δημιουργίες!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 2ο: Μπομπονιέρες

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!