Μια κάμπια πολύ πεινασμένη ... ζωντανεύοντας το παραμύθι!

02 Απριλίου 2020 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Μια κάμπια πολύ πεινασμένη ... ζωντανεύοντας το παραμύθι!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Σαν σήμερα, 2 Απριλίου του 1966, καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) για πρώτη φορά η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου!

Ως μαμά και νηπιαγωγός, έχω τεράστια αγάπη για τα παιδικά βιβλία, τα οποία λειτουργούν ως ένα μέσο επικοινωνίας των παιδιών με το φανταστικό, το πραγματικό, το άγνωστο, το γνωστό, το ασυνείδητο, το συνειδητό. Είναι ατελείωτες οι εμπειρίες μάθησης και διασκέδασης που προσφέρουν στα παιδιά. Τα παιδικά βιβλία είναι ένας θησαυρός που κάνει πλούσιο όποιο παιδί έχει την ευκαιρία να τα ανακαλύψει.

Ένα από τα βιβλία που αγαπώ τόσο εγώ όσο και τα παιδιά είναι "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη" του Eric Carle, στο οποίο μας αφηγείται ένα από τα καθημερινά θαύματα της φύσης και μας εισάγει στον κόσμο των μαθηματικών (με αριθμούς από το 1 έως το 10), ένω ταυτόχρονα μαθαίνουμε τον κύκλο ζωής της πεταλούδας απολαμβάνοντας τις όμορφες εικόνες του. Το βιβλίο έχει πολλαπλές προεκτάσεις καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση των ημερών αλλά και για την εισαγωγή στην υγιεινή διατροφή.

Αυτό το αγαπημένο βιβλίο επέλεξα να ζωντανέψω με τις τσόχες μου...
Όποιος γνωρίζει το βιβλίο μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τις συνδέσεις των κατασκευών μου με το βιβλίο του Eric Carle. 

caterpillar1

Η ιστορία της πολύ πεινασμένης κάμπιας ξεκινά από τότε που ήταν αυγουλάκι μικρό, πάνω σε ένα φύλλο.

caterpillar2
Μετά τη γέννηση της και κατα τη διάρκεια ανεύρεσης φαγητού η αγαπημένη καμπιούλα κάνει κάποιες διατροφικές επιλογές και καθώς πεινάει πολύ, τρώει, ξανατρώει και όλο μεγαλώνει.

caterpillar3

caterpillar9

caterpillar10

caterpillar4


Έρχεται όμως μία μέρα που η κάμπια έχει μεγαλώσει πολύ και φτιάχνει ένα σπιτάκι (κουκούλι) για να μπει και να μείνει εκεί για δύο εβδομάδες.

caterpillar5

caterpillar6
Όταν περάσουν οι εβδομάδες η κάμπια βγαίνει από το σπιτάκι της και πλέον είναι πολύ διαφορετική, έχει μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη πολύχρωμη πεταλούδα!!

caterpillar7

caterpillar8

caterpillar11

Όλο το σετ αποθηκεύεται στην όμορφη θήκη που έφτιαξα με την αγαπημένη πεινασμένη κάμπια για να είναι πάντα συμμαζεμένο!!! 

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω πως μπορείτε να φτιαξετε τη μεγάλη κάμπια γαντόκουκλα και τρόπους για να φτιάξετε εύκολα το δικό σας κύκλο ζωής της πεταλούδας! 

Ως τότε να είμαστε όλοι καλά!!

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω instagram, facebook, email! Θα με βρείτε παντού ως Rodidees!! ♥

Όμορφα αναγνωστικά ταξίδια με τα μικρά μας πλάσματα!!
♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Μια κάμπια πολύ πεινασμένη ... ζωντανεύοντας το παραμύθι!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!