Για την εκμάθηση τους επικεντρωθήκαμε αρχικά στο ποιηματάκι του Γιώργη Κρόκου "ο χορός των εφτά".
Το ποιηματάκι είναι το εξής:
Η Δευτέρα με την Τρίτη
στης Τετάρτης παν το σπίτι.
Με την Πέμπτη κουβεντιάζουν,
την Παρασκευή φωνάζουν.
Παίρνουνε και το Σαββάτο
και τραβάνε παρακάτω.
Να και η Κυριακή απ'το πλάι
το μαντήλι τους κουνάει
κι αρχινάνε ζωηρό
της βδομάδας το χορό.
Αφού τα παιδιά έμαθαν το ποιηματάκι, τους εξήγησα ότι οι ημέρερς της εβδομάδας είναι όλες αδερφούλες και η μαμά τους είναι η κυρία Εβδομάδα.
Έπειτα παρουσίασα το ταμπλό που είχα φτιάξει, στο οποίο οποίο απεικονίζονται στη σειρά η κυρία Εβδομάδα και οι εφτά της κόρες.
Την κυρία Εβδομάδα την έφτιαξα κάπως πληθωρική, να κρατά ένα ταψί με εφτά καρβέλια (ένα για την κάθε κόρη). Κάτω από την κάθε ημέρα, όπως και από την κυρία Εβδομάδα,
τοποθέτησα καρτέλες με το όνομα τους. Επιπλέον, κάτω από τις ημέρες τοποθέτησα από ένα τσιγγελάκι(το έφτιαξα με διπλόκαρφο), στο οποίο θα κρεμάνε τα παιδιά κάθε μέρα
ένα δωράκι.
Σχεδίασα πολλά δωράκια, το καθένα από τα οποία υπάρχει πέντε φορές. Είπα, λοιπόν , στα παιδιά ότι η κυρία Εβδομάδα δίνει κάθε μέρα από ένα δωράκι στις κόρες της. Φυσικά το δώρο το παίρνει η κόρη που έχει το όνομα της ημέρας που έχουμε κάθε φορά. Το Σάββατο και η Κυριακή παίρνουν τα δώρα τους το Σαββατοκύριακο που είναι κλειστό το σχολείο και έτσι δεν τα βλέπουμε ποτέ. Τη Δευτέρα που έρχονται και πάλι τα παιδιά στο σχολείο έχω ήδη μαζέψει τα δωράκια της προηγούμενης εβδομάδας και ξεκινάμε από την αρχή.
Κάποια από τα δώρα είναι θεματικά π.χ. σημαιάκια για τις εθνικές μας επετίους, χριστουγεννιάτικο δέντρο για τα Χριστούγεννα, τσάντα για την αρχή της χρονιάς κ.α. Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι και όσα δωράκια θέλετε. Πλαστικοποιήστε τα και κάντε μια τρύπα με το διακορευτή ώστε να μπορούν να κρεμαστούν από τα τσιγγελάκια. Έτοιμη η κυρία Εβδομάδα με τις εφτά της κόρες.
Καλή επιτυχία!!!
♥Ροδή♥